Waarom mineraal supplementen?

mineraal supplement

Mineralen zijn, net als vitamines, voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een goede gezondheid en een normale groei en ontwikkeling. Het lichaam kan mineralen en spoorelementen niet zelf aanmaken, daarom moet je ze binnenkrijgen via eten en drinken. Er zijn onmisbare en niet-essentiële mineralen. Sommige mineralen heb je elke dag nodig. Hiervoor is er een mineraal supplement die je elke dag in kunt nemen.

Ijzer

Ijzer valt onder de sporenelementen en dit betekent dat we een lagere dosering nodig hebben van deze stof. Ijzer ondersteunt de normale vorming van rode bloedlichaampjes. Ook draagt ijzer bij aan de aanmaak van weefsels en cellen in ons lichaam. Ijzer is veel te vinden in bijvoorbeeld rood vlees. Er zijn veel mensen die niet veel ijzer binnen krijgen omdat ze bijvoorbeeld vegetarisch zijn. Hierdoor kunnen ze erg vermoeid zijn en hiervoor zijn ijzer pilletjes te vinden om hun ijzer bij te vullen. 

Magnesium

Magnesium is een van de bekendste mineralen. Je hebt er een dagelijkse grote hoeveelheid van nodig voor een normale energiestofwisseling. Het is erg belangrijk om je magnesiumniveau op peil te houden. Wanneer er extreme emotionele of fysieke inspanning is, neemt het verbruikt van magnesium toe. Als je erg veel sport bijvoorbeeld, is het dus erg belangrijk dat je magnesium supplementen neemt om je pijl op niveau te houden. Hierdoor krijg je genoeg energie en kunnen je spieren beter herstellen.