Wat zit er in een compressor?

2 houtklover

De functie van een compressor is om de lucht van buiten om te zetten in samengeperste perslucht. De compressor zuigt lucht uit de omgeving om in het drukvat. Aan de hand daarvan ontstaat er perslucht met jouw gewenste druk zodat je kan beginnen met de werkzaamheden die je in gedachte had. De perslucht kan gebruikt worden voor klussen zoals, het banden oppompen of verfspuiten. Er zitten luchtmoleculen in de perslucht en als dit vrij wordt gelaten vliegt de lucht eruit. Door de ingebouwde zuiger in de compressor kan het dat er lucht wordt opgebouwd. De zuiger gaat op en neer en creëert daardoor de gewenst luchtdruk.

Onderdelen van de compressor

De compressor is een machine die gebruikt kan worden door volwassenen. Maar wat zit er precies in de compressor? De pomp van de compressor bestaat uit verschillende onderdelen zoals, cilinder, zuigerveren, drijfstang, in- en uitlaatkleppen, krukas en een zuiger. Compressoren kunnen in ééntraps of tweetraps worden uitgevoerd. De voordelen van tweetraps compressoren zijn dat er een betere kwaliteit perslucht is, minder storingen, hogere opbrengst per PK/KW en een hogere einddruk.

Geen overlast willen maken

De meeste mensen willen geen overlast maken bij de buren als ze met de compressor willen gaan werken. Als je geen overlast wilt maken kan je erover nadenken om een stille compressor aan te schaffen. Zo kun je alsnog de klussen verrichten zonder enige verstoring bij jezelf en bij de buren. Het toerental is lager dan bij een standaard compressor en om de motor is een behuizing geplaatst. De behuizing zorgt ervoor dat het geluid geïsoleerd blijft. Hierdoor is de compressor stiller dan de standaard. Dus als je geen overlast wilt verzorgen voor de buren en voor jezelf kan je er aan denken om een stille compressor aan te schaffen.