Leuke artikelen

Commercieel administratief medewerker

Als je op zoek bent naar een veelzijdige kantoorbaan met veel verantwoordelijkheden dan is een baan als commercieel administratief medewerker wellicht iets voor jou. Je houdt je hierbij vooral bezig met de commerciële kant van de administratieve taken, zoals de verwerking van offertes en het voeren van verkoopgesprekken. Het is echt een baan voor een sociaal persoon, die op zoek is naar afwisseling in zijn of haar werk. Bij Fabius opleidingen kan je deze opleiding volgen. Het gaat om een praktijkgerichte opleiding, waarbij je na het behalen van je diploma, meteen aan de slag kan.

Takenpakket commercieel administratief medewerker

Zoals gezegd heb je als commercieel administratief medewerker een heel veelzijdig takenpakket. Taken die je doet zijn onder meer het verwerken van opdrachten en de bijbehorende communicatie verzorgen, het aannemen en verwerken van klachten en het actueel houden van het klantenbestand en het op de juiste manier invoeren van alle data. Daarnaast verwerk je de administratieve gegevens van het bedrijf, verzorg je de uitgaande correspondentie van de afdeling en doe je de telefonische klantbehandeling. Verder leef je de in-, verkoop- en leveringsvoorwaarden van de opgestelde procedures en het kwaliteits- en veiligheidsbeleid na. Zo heb je veel taken die je kan uitvoeren en kan je bij veel bedrijven aan de slag. Het verschilt ook weer per bedrijf wat je taken zijn.

De opleiding

Eerst haal je in 9 maanden de basisopleiding tot administratief medewerker bij Fabius opleidingen. Vervolgens kan je beginnen aan de vervolgopleiding tot commercieel administratief medewerker. Je leer hier onder meer over commerciële vaardigheden als logistiek, commercieel handelen en de commerciële werkomgeving. Daarnaast leer je over de commerciële administratie, waarbij het gaat om het klanteninformatiesysteem en klantcontact, het maken van offertes en het verwerken van orders en het transport en de administratieve afhandeling. Uiteindelijk heb je in 1 jaar tijd je diploma voor commercieel administratief medewerker gehaald. Het slagingspercentage is namelijk meer dan 90 procent, dus de kans is groot dat je snel aan de slag kan.

Reacties zijn gesloten.