Leuke artikelen

Een evacuatieplan opstellen

Een evacuatieplan is vooral bedoeld om in geval van brand snel en effectief te kunnen handelen om zodoende iedereen snel in veiligheid te brengen. In een evacuatieplan vermeld je wat iedereen precies moet doen in geval van brand. Een werkgever is ook verplicht om een evacuatieplan of wel een ontruimingsplattegrond te hebben en duidelijk en zichtbaar in het gebouw op te hangen.

G4S Safety Solutions adviseert je bij het opstellen van een evacuatieplan

G3SSafetySolutions is wereldleider op het gebied van veiligheid en zijn echte professionals. In meer dan honderd landen hebben zij vestigingen; ook in Nederland en België. Zij geven je snel antwoord op al je vragen en kunnen je advies op maat geven doordat zij persoonlijk contact met je opnemen.

Hoe werkt G4S Safety Solutions?

Zij komen langs op locatie en inventariseren de risico’s, zodat er een gedegen evacuatieplan kan worden opgesteld met duidelijke, praktische procedures. Zij ondersteunen verder bij het geven van opleidingen en oefeningen aan het personeel. Aan het einde van het proces vind er een evaluatie plaats en als het nodig is nog wat bijsturing.

Wettelijke verplichtingen

De Nederlandse wet verplicht werkgevers om maatregelen te nemen voor eerste hulp, brandpreventie en ontruiming bij direct gevaar voor werknemers. Het regelmatig oefenen met speciaal daarvoor opgeleide werknemers is bijvoorbeeld onderdeel van zo’n plan. G4S Safety Solutions is bekend met alle wetten en regels waar een werkgever aan dient te voldoen. Zo voorkom je dat je niet aan de wettelijke eisen voldoet en boetes riskeert of – nog erger – ongelukken.

Contact met G4S Safety Solutions

Wil je een offerte aanvragen? Klik dan hier en maak direct een afspraak. Zij zijn zeven dagen per week en 24 uur per dag, telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 03 808 07 75.

Reacties zijn gesloten.