Nog geen vakantie geboekt voor dit jaar? Boek een vakantiehuis in de meivakantie

vakantiehuisje meivakantie

Wanneer je voor het huidige jaar nog geen vakantie hebt geboekt, dan heb je daar misschien heel goede redenen voor. Toch is het goed om je te beseffen dat 2021 op het moment van schrijven alweer een aardig eindje onderweg is. De tijd om een accommodatie te reserveren wordt dus steeds beperkter en dat geldt dus ook voor je tijd om een beslissing te nemen hieromtrent. Dit laatste geldt zeker als je mogelijk wensen hebt om een vakantiehuisje in de meivakantie te boeken. Deze vakantie, die traditioneel op of rond Koningsdag begint, is misschien een nog wel geschiktere periode om op vakantie te gaan dan de zomervakantie. Lees hieronder waarom we dat zo stellen.

vakantiehuisje meivakantie

Waarom is de meivakantie zo’n gunstige periode?

Vergeleken met andere mogelijke periodes in het jaar om op vakantie te gaan heeft de meivakantie de volgende voordelen te bieden:

  • De meivakantie is doorgaans goedkoper dan bijvoorbeeld de zomervakantie of de kerstvakantie.
  • De belangrijkste wegen naar toeristische bestemmingen staan in de meivakantie zelden vol. Dit is vooral in de zomervakantie heel anders; dan sta je regelmatig lang in de file.
  • Inhakend op dat laatste: het is in deze periode meestal ook nog niet overdreven druk op bijvoorbeeld campings, op bungalowparken en in hotels.
  • Het weer is rond begin of half mei meestal ideaal voor een geslaagde vakantie. Het is dan doorgaans aangenaam warm, en dus niet dusdanig heet dat je niets meer kunt ondernemen.