Medical First Aid: certificaat voor op een schip

G4S verzorgd allerlei trainingen voor bedrijven op het vasteland, maar ook voor schepen en hun bemanning. Zo is er de speciale Medical First Aid, een training die speciaal is ontwikkeld voor de kapitein van een schip, maar ook anderen die de medische zorg aan boord van een schip verzorgen. De training bestaat uit een combinatie van verschillende competenties die de medische zorg aan boord verbeteren. Als kapitein en de medische verzorgers aan boord krijg je de training van ervaren en gespecialiseerde instructeurs. Je leert met deze training omgaan met medische spoed aan boord. 

De training doorloopt verschillende competenties, waaronder het verzamelen van symptomen van een patiënt aan boord van een schip, het gebruiken van een flowchart voor het nemen van een beslissing, het overleggen met een arts aan wal voor de juiste behandeling en het toepassen van deze behandeling. Na afloop van de training zijn de genoemde competenties aanzienlijk vernieuwd en verbetert. Je kunt eenvoudig bij G4S zien wanneer de eerstvolgende trainingsdata zijn en waar de trainingen plaatsvinden. 

Wat is de toelatingseis voor Medical First Aid training?

Wanneer kun je deelnemen aan de training Medical First Aid? Wanneer je voldoet aan het eindniveau scheepsgezondheidsleer; dit is een onderdeel van de opleiding Maritiem Officier op zeevaartscholen. Ook wanneer je kunt aantonen in de afgelopen vijf jaar deze opleiding of herhalingstraining te hebben gevolgd kom je in aanmerking voor deze cursus. In twee dagen vernieuw je kennis over de genoemde competenties. Het certificaat dat je na afloop krijgt uitgereikt is vijf jaar geldig.