Camperrijbewijs halen voor een onvergetelijke ervaring

Rijschool

Je camperrijbewijs halen kan interessant zijn, wanneer je van plan bent om de komende jaren rond te trekken in een camper. Steeds meer mensen kiezen voor een dergelijke vakantie, waarbij zij bijvoorbeeld door Oost-Europa trekken met hun camper. Ook het huren van een camper op een ander continent is populair. Maak bijvoorbeeld een rondreis door Amerika of Australië met een gehuurde camper. Er zijn in Nederland diverse verkeersscholen waar dit rijbewijs kan worden behaald. Het behalen van dit rijbewijs gaat doorgaans sneller, dan het behalen van je autorijbewijs. Je hebt hier zodoende minder tijd voor nodig!

camperrijbewijs halen

Noodzaak van je camperrijbewijs halen

Een camperrijbewijs halen is noodzakelijk voor het besturen van voertuigen met een massa tussen de 3.500 en 7.500 kilogram. Het maakt hierbij niet uit of het om een camper gaat, of bijvoorbeeld om een kleine vrachtwagen. Vaak wordt het rijbewijs aangeduid als rijbewijs C1. Wanneer een camper minder weegt dan 3.500 kilogram is het vaak niet vereist om een camperrijbewijs te hebben. Op de website van de Nederlandse overheid kun je hier meer informatie over vinden. Overigens kan het geen kwaad om dit rijbewijs te behalen.

C1-rijbewijs

Direct starten met rijlessen voor je rijbewijs

Lijkt het jou leuk om je camperrijbewijs te behalen om de komende jaren in een camper rond te trekken? Zoek in dat geval naar een rijschool die deze mogelijkheid aanbiedt. Een voorbeeld van zo’n rijschool is Verkeersschool Wesseldijk. Hier kun je overigens veel meer rijbewijzen behalen dan enkel het rijbewijs voor het besturen van een camper. Houd er rekening mee, dat je minimaal achttien jaar oud moet zijn om het rijbewijs te kunnen halen. Daarbij bestaat het proces uit een theorie- en praktijkexamen. Het theoriecertificaat wordt behaald na het succesvol afleggen van twee examens. Een examen is gericht op verkeer en techniek, de ander op administratie.