De kosten van een auto kunnen flink oplopen. Niet alleen bij de aankoop, maar ook in het onderhoud ervan. Gelukkig bestaan er een aantal handige regels waarmee je je auto net even iets langer mee kunt laten gaan.

Kies geschikte wegen

Je auto is uiteraard in staat om verschillende wegen te gebruiken, maar regelmatig over een slecht begaanbare weg rijden is niet goed voor je onderstel. Verschillende onderdelen van je auto kunnen daardoor gaan slijten. Kies er dus gerust voor om een stukje om te rijden via een weg zonder drempels. 

Maak gebruik van je airco

Wist je dat je schade veroorzaakt aan meerdere onderdelen van je auto als je je airco langere tijd niet gebruikt? Zelfs in de winter is het aan te raden om je airco aan te zetten, ook al verhoogt dit het brandstofverbruik. 

Zet je auto binnen

Heb je een garage? Dan kun je je auto daar het beste in opbergen. Zo voorkom je namelijk dat je auto gaat roesten en ook dat je interieur verkleurt door de zon. Hierdoor zal je auto in de zomer ook niet zo heet worden als wanneer je deze in de volle zon zet. 

Controleren

Om reparatiekosten te voorkomen is het van belang dat je de boel regelmatig controleert. Check ook bij aankoop van een auto of alles in orde is, of je er nu eentje aanschaft bij de plaatselijke autodealer of er een importeert uit het buitenland (zoals bij www.automotiveimport.nl). Bij organisaties als Automotiveimport kun je er eigenlijk wel van uitgaan dat je een kwalitatief goede auto krijgt, maar toch is het altijd goed om dit zelf nog even te checken. 

Bandenspanning checken

Zorg ervoor dat er altijd genoeg lucht in je banden zit. Als je banden ook maar een klein beetje minder lucht bevatten dan voorgeschreven, zorgt dit ervoor dat ze sneller zullen slijten. Ook moet je motor hierdoor harder werken.