Schademotor verkopen

We hebben allemaal nieuwsapps waarbij we het nieuws in de gaten hebben, en soms zien we hier voorbij dat er weer een verschrikkelijk ongeluk is gebeurd op de snelweg met een schademotor. Hoe gebeurt dit en wie zijn schuld is het? Als het zo makkelijk zou zijn zouden we het niet vragen, bij ongelukken ligt het vaak bij twee partijen. Een partij die maakt een fout, en de andere partij kan de fout van de andere niet anticiperen waardoor er een ongeluk gebeurt. Niemand wilt ongelukken maken, daardoor is het raar om iemand aan te wijzen, terwijl de andere partij soms deels ook de schuld heeft.

Hoe zien verzekeringen hierop?

Verzekeringen zorgen er uiteindelijk voor dat de materiële schade is vergoed door geld te geven. Hier zijn ze zeker niet blij mee omdat ze het liever in de pot willen houden voor salarissen van hun medewerkers, maar soms is het onmogelijk om het te voorkomen. Verzekeringen geven daardoor de schuldige ook boetes, hier bedoel ik niet mee dat ze aan de verzekering moeten betalen, maar dat hun maandelijkse kosten omhoog gaan. Ze moeten wel de andere helpen om zo bijv. de dagwaarde motor weer te herstellen als het voertuig als voorbeeld een wrak is geworden en om de samenleving veilig te houden.

Het problemen van het verkeer

Wat is nou de bron van al deze problemen? Waarom maakt de eerste persoon een fout en kan de tweede het niet voorkomen omdat ze niet snel genoeg reageren? Het komt hoe de weg werkt, de weg is vaak overal in Nederland druk waardoor we op veel moeten letten. Soms letten we dan iets te veel op waardoor we te voorzichtig gaan doen en de andere bestuurders hier rekening mee moeten houden, of we letten niet genoeg op. Beide kan problemen veroorzaken, en de enige manier om het op te lossen is om de wegen minder druk te maken.