Hoe kan je de beste LED inbouwspot uitkiezen?

De LED inbouwspot behoort tegenwoordig tot de meest populaire verlichtingsbronnen op de markt. Dat is het gevolg van niet zomaar één, maar wel van verschillende voordelen. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld merken dat in vergelijking met halogeen- of gloeilampen de energiebesparing toch behoorlijk aanzienlijk is. Bovendien is het eveneens zo dat het aanbod met verschillende kleuren sinds de lancering van de eerste LED inbouwspots op de markt sterk is toegenomen. Hoe dan ook, is de tijd rijp geworden om te kiezen voor nieuwe verlichting voor in je woning? Dan is het zeker de moeite waard om de aanschaf van inbouwspots met LED-verlichting te overwegen. Waar je rekening mee moet houden bij het kopen van deze spots laten we je graag hieronder ontdekken.

Zoek je een LED inbouwspot voor binnen of buiten?

Allereerst moet er natuurlijk rekening mee worden gehouden of je op zoek bent naar en LED inbouwspot voor binnen of voor buiten. Binnen in huis wordt er vaak van dergelijke spots gebruik gemaakt in het plafond van een ruimte. Dit kan een zeer uiteenlopende ruimte zijn. We zien deze spots dan ook zowel geïmplementeerd worden in de keuken als in de woonkamer als in de badkamer. In dit laatste geval kan het wel een vereiste zijn om te kiezen voor vochtbestendige spots. Dat spreekt echter voor zich. Verder is het zo dat je in de praktijk ook zal kunnen vaststellen dat er zoiets bestaat als inbouwspots die buitenshuis gebruikt kunnen worden. 

Voor deze laatste exemplaren geldt dat ze vaak worden toegepast in het terras of in bijvoorbeeld het tuinpad. De keuze voor een LED inbouwspot zorgt er in dit geval voor dat er geen sprake is van bovengrondse, storende elementen. Er wordt dus niet geraakt aan het strakke karakter van het oppervlak waarin ze wordt geplaatst. In ieder geval, niet alleen voor binnen, maar ook voor buiten kan de keuze voor inbouwspotjes met LED-verlichting dus de moeite waard zijn om te overwegen.

Welke specifieke eisen heb je verder voor jouw LED inbouwspot?

Het spreekt voor zich dat er ook nog andere factoren zijn om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een LED inbouwspot. Zo moet je, je bijvoorbeeld de vraag stellen in welke kleuren je de LED-verlichting wenst aan te schaffen. Daarnaast is het ook een goed idee om je de vraag te stellen of je de mogelijkheid wil hebben om het licht te dimmen of niet. Is dat het geval? Hou er dan rekening mee dat je zal moeten kiezen voor het kopen van speciale, dimbare LED-verlichting.

Kan je besparen op de aankoop van een LED inbouwspot?

LED inbouwspots zijn uiteraard wat duurder in vergelijking met de traditionele spotjes die we op de markt terug kunnen vinden. Echter moet het gezegd dat je, je zeker niet blind mag staren op het standaard prijskaartje van deze spotjes. Het is namelijk zo dat je op twee verschillende manieren een aantrekkelijk financieel voordeel weet te realiseren. Denk hierbij concreet aan onder meer:

  1. Het feit dat er sprake is  van een merkbaar beperkter energieverbruik;
  2. Het feit dat LED inbouwspots aanzienlijk langer meegaan dan standaard spotjes;

Wil je bovendien de aankoopprijs van de inbouwspots kunnen minimaliseren? Dan is het altijd een goed idee om daarvoor bijvoorbeeld gebruik te maken van een bepaalde aanbieding. Zo kan je zomaar led spotjes kopen met mooie kortingen.