Tuinplezier hoeft niet altijd duur te zijn en daarom hou ik er zelf van om af en toe te vernieuwen in de tuin. Ik zou het niet over mijn hart kunnen krijgen om een dure set tuinmeubelen na drie jaar al te vervangen. Door te kiezen voor een tuinset voordelig krijg ik wel die mogelijkheid wel.

Tuinmeubelen, voor elk wat wils

Door de drukte en stress van het dagelijks leven is het zalig om even tot rust te komen in de tuin. Ik hou er bovendien ook van om op het einde van de werkweek enkele vrienden of collega’s uit te nodigen voor een kleine barbecue. Een tuinset is hierbij minstens even belangrijk als het vlees en de (koele) drank.

Ik hou wel rekening met enkele praktische puntjes wanneer ik zo’n nieuwe tuinset koop. Eerst en vooral moet deze passen in mijn eigen tuin. De set kan er nog zo mooi uitzien in de etalage, ik weet toch precies wat past bij mij. Vervolgens plof ik me neer en voel ik direct wat goed is en niet. De rugleuning niet te laag, maar zeker niet te hoog of recht. Daarnaast kijk ik naar de afwerking: vieze lasnaden of fragiele hoeken, daar pas ik voor.

Het opbergen is ook belangrijk, zijn de stoelen stapelbaar of niet? Hoe je het ook draait of keert, zo’n nieuwe en voordelige tuinset blijft een fantastische aanvulling voor jouw tuin!