Plaatsen van een koepel

Dakkoepel

Ondanks de verschillen die je hebt tussen een dakkoepel, hebben ze bijna allemaal een ding gemeen. De manier van plaatsen is bij de meeste koepels gelijk, met behulp van schroeven wordt de koepel aan de dakconstructie gemonteerd. Om zoveel mogelijk inbraak te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van veiligheidsschroeven, met deze schroeven duurt het erg lang om de koepel los te krijgen. Onder de constructie wordt gebruik gemaakt van waterdichte kit, dit voorkomt dat er water via de koepel naar binnen komt.

Dakkoepel

Onderhouden van een koepel op het dak

Omdat een dakkoepel onderdeel is van het dak kun je te maken krijgen met verontreiniging, regelmatig reinigen van de koepel is nodig. Vlakke koepels hebben hier over het algemeen meer mee te maken dan de andere modellen, om krassen te vermijden spoel je met water het meeste vuil al weg. Met een zachte doek of spons maak je vervolgens de koepel schoon, vermijd dat er krassen op de koepel komen. Gebruik nooit chemische schoonmaakmiddelen, maar een neutraal product.

Stel je eigen koepel samen

Heb je voor de dakkoepel speciale wensen, dan is er ook de mogelijkheid om deze zelf samen te stellen. Vele opties en accessoires maken het mogelijk dat je een koepel zo eenvoudig of luxe wilt maken als je wenst. Moet de koepel elektrisch open en dicht gaan dan is dit mogelijk, maar ook een zonwering is eenvoudig aan te brengen bij de koepel. Tegenwoordig is een koepel meer dan alleen een manier om meer daglicht in de woning te krijgen.