Te weinig licht in je huis

Lichtkoepel zonwering

Bij veel huizen is het een probleem, er komt maar weinig licht het huis binnen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Ten eerste kan het liggen aan de ligging van het huis, waardoor je op bepaalde dagdelen maar weinig zon hebt. Ook kan het zijn dat iets in je omgeving je zonlicht blokkeert, niet ideaal. In dit artikel geven we je wat tips om meer licht te creëren in je huis.

Lichtkoepel zonwering

Enkele tips

De eerste en wellicht meest voor de hand liggende tip is dat je altijd voor licht doorschijnende zonwering moet aanschaffen. Kies dus niet voor grote, donkere gordijnen in je woonkamer, maar ga bijvoorbeeld voor luxaflex of iets dergelijks. Hierdoor heb je gelijk meer controle over het licht inval.

Je kan ook meer licht creëren in je huis door een lichtkoepel te plaatsen. Met een lichtkoepel het je gelijk veel meer licht in huis. Je kan nu ook kiezen voor een lichtkoepel zonwering, zodat je niet wegbrand in je eigen huis.

Staat er iets voor je huis wat voorkomt dat er voldoende licht bij je huis naar binnen komt dan kun je overwegen, waar mogelijk, om dit object weg te halen. Een boom is natuurlijk nog wel een keer weg te halen, maar gaat het om andere huizen of iets dergelijks dan moet je toch iets anders verzinnen.