Vliesbehang

Vliesbehang is een soort die tegenwoordig steeds meer wordt gebruikt. Het bestaat uit meerdere lagen. Het heeft een toplaag van vinyl en een basis onderlaag van glasvlies. Door deze samenstelling krijgt het behang belangrijke voordelen. Het aanbrengen wordt een stuk gemakkelijker. Je hebt voor het aanbrengen geen behangtafel nodig. Moet het verwijderd worden, kun je het er gewoon afscheuren. Het behang is, doordat de onderlaag een glasvezelstructuur heeft, sterk.

De voordelen van dit product
De belangrijkste voordelen van het behang bevinden zich op de wijze van het aanbrengen en verwijderen. Het is sterker dan gewoon behang waardoor scheurtjes praktisch niet voorkomen. Scheurtjes die aanwezig zijn in de muur worden mooi weggewerkt. Het behang heeft geen krimp en zal bij het aanbrengen geen blazen vertonen. Ook heeft het geen inweektijd nodig. Indien het op de juiste manier is aangebracht, kan het, wanneer het droog is, baan voor baan worden verwijderd.
Je moet ervoor zorgen dat de ondergrond geen sterke kleurcontrasten heeft. Het behang kan licht doorschijnend zijn. Heeft de muur wel kleurcontrasten dan is het belangrijk hem egaal voor te strijken. Er moet gebruik worden gemaakt van een speciale soort plaksel die geschikt is voor deze behangsoort. Door de grote voordelen van het behang wordt het steeds vaker toegepast.