Waarom is zwart deurbeslag momenteel zo populair?

Gebruik jij thuis al zwart deurbeslag? Momenteel is deurbeslag in het zwart mateloos populair. Zo zijn er al talloze mensen die hun deur een nieuwe look hebben gegeven met een zwarte deurklink. Ook zie je steeds vaker een matte zwarte deurbel bij de deur hangen. Hoewel het duidelijk is dat deurbeslag in het zwart aan populariteit aan het winnen is, stel je jezelf wellicht de vraag waarom dit zo is. In deze blog wordt deze vraag op een simpele manier beantwoord. Er worden vier redenen gegeven waarom men vaak voor zwart kiest als kleur voor hun deurbeslag. Wie weet heb je straks zelf ook het verlangen om voor deurbeslag in het zwart te kiezen.

Zwart deurbeslag is trendy

De eerste reden waarom men steeds vaker voor zwarte deurbeslag kiest, is doordat het trendy is. Woontrends veranderen constant. Daardoor blijft het altijd gissen wat trendy gaat worden. Momenteel is dit zwart deurbeslag. Dit komt omdat deurbeslag hiervoor voornamelijk in standaard kleuren als grijs of wit te vinden was. Op een gegeven moment is dit voor veel mensen saai geworden. Daarom kiezen ze voor andere kleuren zoals zwart. Deurbeslag in het zwart is dus momenteel een trendy keuze.

Donkere deurbeslag is minimalistisch

De tweede reden waarom zwart deurbeslag een populaire optie is geworden, is doordat het vaak minimalistisch is. Elk jaar is er een andere stijl die populair is. Daarbij zijn er echt sommige stijlen die door de tijd heen ook mooi blijven. De minimalistische stijl is hier een van. Daarbij speelt een kleur die niet opvalt en minimalistisch is een grote rol. In dit geval is deze minimalistische kleur zwart. Zo heb je voor de lange termijn een coole look voor je deur.

Je hoeft minder vaak schoon te maken met zwart deurbeslag

De derde reden achter het feit dat zwart deurbeslag momenteel populair is, heeft te maken met het onderhoud. Bij lichte kleuren zie je namelijk vaker wanneer er stof of andere tekenen van minimaal onderhoud verschijnen. Daardoor moet je vaker een deurklink bijvoorbeeld schoonmaken. Bij een zwarte deurklink is dit echter minder snel het geval. Daardoor lijkt je deur mooier vergeleken met een deur dat over deurbeslag in lichte kleuren beschikt. Al met al is dit al genoeg reden voor veel mensen om voor deurbeslag in het zwart te kiezen voor hun woning.

Donkere deurbeslag bezorgt je een mooi contrast met de deur

Ook kiezen veel mensen momenteel voor zwart deurbeslag wegens het mooie contrast dat gecreëerd gemaakt wordt. De meeste deuren bevatten namelijk een lichte kleur. Deuren in kleuren als bruin of zwart komen nauwelijks meer voor. Met zulke lichte kleuren in de deur is het zaak om een goed kleurcontrast te hebben. Daarbij is zwart de ideale kleur. Door middel van deze stijlen deurbeslag kun je op een eenvoudige wijze jouw deur fijner voor het oog maken. Zo is elk gedeelte van je huis mooi ingericht.