Hier moet je op letten bij het kiezen van een re integratiebureau

re integratiebureaus

Helaas is een van je medewerkers langdurig ziek geweest. Nu wil je de medewerker laten re integreren bij jouw bedrijf of bij een ander bedrijf. Hiervoor wil je graag een re integratiebureau inschakelen, alleen weet je niet welk van de vele re integratiebureaus je moet kiezen. Daarom leggen wij je in dit artikel uit waar je op moet letten bij het kiezen van een re integratiebureau.

re integratiebureaus

Kijk of het bureau een Blik op Werk keurmerk heeft

Bij het kiezen van een re integratiebureau is het in ieder geval aan te raden om eerst te kijken of het bureau wel een Blik op Werk keurmerk heeft. Dit keurmerk onderzoekt jaarlijks de kwaliteit en de klanttevredenheid van de bureaus. Alleen als dit goed blijkt te zijn, mag het bureau het keurmerk behouden.

re integratiebureaus

Kies voor een bureau met voldoende kennis ervaring

Natuurlijk wil je graag dat je medewerker goed wordt geholpen. Het is dan belangrijk dat je met een bureau werkt dat voldoende kennis heeft over de beperkingen van jouw werknemer. Met deze kennis en ervaring kunnen zij beter inschatten wat de medewerker wel en niet kan. Zo kunnen zij een passend re integratietraject opzetten waarmee de medewerker goed geholpen wordt.