Waarom is marketing belangrijk?

hubspot

Op televisie komen er voortdurend reclames langs, al zouden velen liever hun programma’s direct kijken. Reclames zijn een onderdeel van marketing, iets wat belangrijk is voor vele bedrijven, van grote winkels tot kleine starters. De vraag is echter, waarom is marketing zo belangrijk dat er bedrijven als HubSpot partner bestaan die er specifiek aan werken? Het antwoord is te vinden in de zichtbaarheid van het bedrijf of het product dat bij de marketing wordt aangekondigd. Marketing zorgt er namelijk voor dat meer mensen een product, service of bedrijf te zien krijgen, waardoor het aantal mogelijke klanten en dus de hoeveelheid interesse in het product ook stijgt.

Marketing en online zichtbaarheid

Marketing is niet enkel de reclames op een televisie of de borden die langs de weg te zien zijn, want er zijn ook vormen die op hele andere manieren helpen om de zichtbaarheid van een product te vergroten. Marketing strategieën en bedrijven hebben namelijk alles te doen met social media en het internet. Tegenwoordig is het heel normaal om online producten te kopen of bedrijven in te huren, dus ook op internet zijn er manieren ontwikkeld om meer aandacht te trekken binnen marketing. Door meer verkeer te genereren met social media, artikelen en meer wordt een product of bedrijf ook op het internet meer gewild.

Marketing, voor de individu en bedrijven

Marketing is dus belangrijk voor elk bedrijf, of het nu een groot bedrijf is of een kleine starten, om een product of service te verkopen moet klanten geïnteresseerd zijn in wat er verkocht wordt. Marketing is echter niet alleen gericht op het verkrijgen van individuele klanten, want bedrijven hebben ook vaak iets nodig wat een ander bedrijf verkoopt. Daarom bestaat b2b marketing, wat gericht is op het verkopen van producten en diensten tussen bedrijven. Er zijn bijvoorbeeld bedrijven die producten als papier verkopen die bijna ieder bedrijf nodig heeft, dus bedrijven met hun producten en diensten moeten ook voor elkaar zichtbaar zijn.