ptss

Heb je het PTSS syndroom en ben je op zoek naar dingen die je hier zelf aan kunt doen? Natuurlijk is het goed om sowieso te kiezen voor een behandeling complexe PTSS. Maar door zelf ook met onderstaande tips aan de slag te gaan, zul je je waarschijnlijk sneller beter doen. Hieronder kun je lezen wat je zelf kunt doen bij PTSS.

1. Ga meer bewegen en eet gezond

Beweging en gezonde voeding zijn twee belangrijke pijlers voor je mentale gesteldheid. Zeker als je PTSS hebt, is het daarom goed om voldoende te blijven bewegen en gezond te eten. Ga elke dag een rondje wandelen of fietsen en doe minimaal eens per week aan fitness of een andere sport. Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende eet en eet in ieder geval voldoende groente en fruit.

ptss

2. Neem je rust

Verder is het bij PTSS ook heel belangrijk dat je goed uitrust. Ga daarom op tijd naar bed en zorg ervoor dat je voldoende en goed slaapt. Plan daarnaast ook elke dag voldoende rustmomenten voor jezelf in. Je kunt dan even een powernap doen, een yogasessie of een ademhalingsoefening.

3. Doe leuke dingen

Misschien vind je het lastig om jezelf tot dingen aan te zetten, maar het is toch goed om leuke dingen te doen bij PTSS. Hier word je vrolijk van en dat zorgt voor minder stress. Doe dus genoeg dingen die je leuk vindt, zoals een film pakken met vrienden, een dagje sauna of een rondje wandelen.