intex zwembad

Ik hou enorm van zwemmen! Dat heb ik ook altijd al gedaan. Vroeger voelde ik me bijna meer thuis in het water dan buiten het water. Ik heb dan ook zeven zwemdiploma’s gehaald als kind zijnde. Nu kan ik niet alleen de schoolslag en de borstkrol, maar ook de vlinderslag én ik weet hoe ik onder water mijn duikbril moet opzetten zonder dat daar water in komt. Deze liefde voor zwemmen en in het water zijn draag ik nog steeds in mijn hart als volwassene. Zeker in de zomer heb ik behoefte om in en bij het water te zijn. Dat deed mij besluiten om een zwembad te kopen voor in de tuin.

Opblaas zwembad

Nu zijn er natuurlijk een aantal opties, die ieder ook hun eigen voordelen, nadelen én kosten met zich meebrengen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een opblaas zwembad. Nu denk je misschien “huh, maar van die kleine badjes, daar pas ik toch nooit in? Die zijn voor kinderen!”. Dan wijs ik je graag op het feit dat opblaas zwembaden er in allerlei vormen en maten zijn, óók voor volwassenen. Bovendien zijn deze een stuk goedkoper dan een “echt” zwembad, en in de winter zijn ze makkelijker te onderhouden. Voor een zwembad van bijvoorbeeld 4 bij 2 meter, en 81 cm diep, ben je maar ongeveer 130 euro kwijt!

Luxure optie

Echter, als je iets zoekt wat er wat een wat meer luxe uitstraling heeft, kan je kiezen voor een warmtepomp zwembad. Deze zwembaden worden in de grond ingegraven en maken gebruik van een warmtepomp om het water op een constante en aangename temperatuur te houden. Doordat deze zwembaden gelijk zijn met de grond, in plaats van dat ze “op” de grond staan zoals een opblaas zwembad, ziet het er een stuk luxer uit. Bovendien kan je met zo’n warmtepomp dus genieten van lekker warm water. De kosten hiervoor kan je het beste opvragen bij leveranciers en bedrijven zelf. Deze zijn namelijk afhankelijk van jouw tuin en jouw wensen.