Vermijdt ziektekiemen met chloortabletten

Chloortabletten

Chloortabletten: een must als het om hygiëne gaat. Of het nu gaat om een zwembad, spa of jacuzzi, we zijn verplicht om het water schoon, vrij van schadelijke bacteriën en algen te houden. De meest voor de hand liggende methode om een faciliteit sprankelend schoon te houden, is het gebruik van chloor meestal in de vorm van tabletten. Bij correct gebruik lossen de tabletten op in het water waardoor het veilig is voor personen om er in te zwemmen of zitten.

Bacteriën

Deze tabletten zijn de meest kosteneffectieve en populaire manier om van een zwemgelegenheid een veilige plek te maken om te poedelen. Stel is voor hoe smerig badwater is als iemand na een tijdje badderen eruit gaat. Bedenk dan is hoeveel bacteriën er in een groot bad rondzwerven nadat er tientallen mensen er een hele tijd gebruikt van hebben gemaakt. Niet zo’n frisse gedachte toch?

Chloortabletten zijn onmisbaar in het kader van hygiëne.

Chloor is tegenwoordig een noodzakelijke en vaak gebruikte methode om openbare zwembaden te zuiveren dat het gewoon niet meer weg te denken is. Bij gebruik op de juiste manier zal chloor het volgende doen voor het zwembad;

  • Het vernietigt alle schadelijke bacteriën,
  • Het handhaaft een goede PH-waarde van het water,
  • Het voorkomt aangroei van algen,
  • Het zwembad en zijn omgeving blijven over het algemeen schoon.
Zwembad

Chloortabletten zijn meestal per emmer verkrijgbaar en moeten uit de buurt van huisdieren en kleine kinderen gehouden worden. Ze zijn redelijk veilig in gebruik, op voorwaarde dat men zich houdt aan de instructies van de fabrikant. Gebruik voor het oplossen een dispenser in de vorm van een chloordrijver in combinatie met de tabletten, als alles volgens plan verloopt, zullen ze veilig in het zwembad oplossen. Het is raadzaam om eenmaal per week de ph-balans te controleren. De voordelen van chloor wegen ruimschoots op tegen het schoonmaken van het zwembad of jacuzzi. Voor zwembadonderhoud en accessoires ga naar www.bodyfitwebshop.nl!