Waar moet je op letten als je eetkamertafels vergelijkt?

Je eetkamertafel is aan vervanging toe of je wilt gewoon eens wat nieuws. Een eetkamertafel kan een belangrijk meubel zijn. Zeker wanneer het in de woonkamer of in het zicht staat. Eetkamertafels zijn ook multifunctioneel, want je kunt ze gebruiken om aan te eten, te werken of om te hobbyen. Daarom ga je ook op zoek naar een tafel die bij jou en jouw interieur past. Maar waar moet je nog meer op letten als je een nieuwe tafel koopt? In onze blog geven wij hier uitgebreid antwoord op. 

Eetkamertafels kopen? Kies de juiste afmeting!

Eetkamertafels zijn in verschillende maten verkrijgbaar. De afmeting die je kiest hangt enerzijds af van hoeveel ruimte je voor een tafel hebt, maar ook met hoeveel mensen je aan een tafel wilt kunnen zitten. Hoe groter de tafel is des te meer mensen kunnen plaatsnemen. Een afmeting van een tafel kun je ook laten afhangen van wat je op de tafel wilt doen. Wil je er alleen aan kunnen eten of wil je er ook een spelletje op kunnen spelen? Of werk je vaak thuis? Dan zou een eetkamertafel met een groter werkblad een uitkomst zijn. Heb je beperkt de ruimte om een grotere tafel neer te zetten? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een eetkamertafel met een uitschuifbaar bovenblad.

Het design speelt een belangrijke rol

Het design van een tafel speelt een belangrijke rol en dan hebben we het niet alleen over de vorm van het blad. Vooral de poten kunnen een bijzonder design hebben en ook van verschillende materialen zijn gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld voor modern landelijke tafels kiezen als je een moderne stijl met een natuurlijk blad wilt combineren. Daarnaast heb je ook veel keuze in hoe de poten onder de tafel zijn gemonteerd. Ga je voor de standaard T-poot tafel, de Matrixpoot, de O-poort of de X-poot? En voor welke materialen kies je dan? Zo kun je poten van hout, staal of aluminium bestellen terwijl er ook tafelpoten van RVS worden gemaakt.

Eetkamertafels kopen? Ruime keuze in vormen

De rechthoekige eettafel is nog altijd het populairste model als we het hebben over eetkamertafels. Terwijl je ook ronde, ovale en vierkante tafels kunt bestellen. En dan vergeten we haast voor het gemak de zeshoekige eettafel. Ronde eettafels maken het iets gezelliger wanneer je met z’n allen aan tafel zit en neemt ook iets minder ruimte in beslag. Je kunt ook kiezen voor tafels met een blad dat niet kaarsrecht is afgewerkt. Dat geeft een natuurlijk en speels effect aan de tafel. Vooral bij tafels met een houten blad zie je dit vaak terugkomen. En kies je dan voor een tafel met een eikenblad of ga je toch voor een tafel met een blad van MDF? Of past en tafel van metaal beter bij jouw interieur?

Tafels kopen bij de specialist

Tafels koop je logischerwijs bij een specialist. Die precies weet welke tafels kwalitatief goed zijn en ook uitsluitend tafels van een hoge kwaliteit leveren. Bij Tomasso Tables vind je een groot assortiment in verschillende soorten eettafels en bijpassende eetkamerstoelen. Daarnaast bieden wij ook complete eetkamers aan! Op onze website vind je meer informatie over welke eetkamertafels wij verkopen en kun je de tafels die wij aanbieden eens rustig bekijken en bestellen.