oorbellen

Je kunt tegenwoordig online allerlei oorbellen bestellen vanaf de bank thuis. Oorbellen dienen in de Westerse wereld vooral ter decoratie, toch kunnen deze sieraden ook een bijzondere betekenis hebben. Laten we eens kijken naar de geschiedenis van oorbellen voor dames, maar ook zeker voor de heren. Misschien ga jij de volgende keer een meer bewuste keuze maken wanneer je nieuwe oorsieraden gaat bestellen.

Goedkoop online oorbellen kopen doe je op Ikbensieraden.nl, de leukste sieraden website op het internet!

oorbellen

Oorbellen zijn al vierduizend jaar oud

De mensen van de Minoan beschaving uit 2000 jaar voor Christus droegen al oorbellen. Ronde oorsieraden van goud, zilver en brons werden vroeger ook al gedragen door mannen in het Perzische rijk, dit weten we door vele fresco’s en muurtekeningen uit die tijd.

Kinderen droegen oorbellen in Egypte

In de tombe van Toetanchamon werden oorbellen gevonden, maar de farao droeg zelf ze zelf niet in de tombe. Wel had hij gaatjes in zijn oren. De historici vermoeden dat alleen kinderen destijds oorbellen droegen. Wanneer jouw kinderen gaatjes willen laten maken weet je dus dat het vroeger al heel normaal was!

Hoe oud was jij toen je voor het eerst gaatjes liet maken? Op Ikbensieraden.nl kun je de mooiste oorbellen bestellen voor dames, specifiek voor heren en misschien ook al voor jouw kinderen.

Oorbellen voor dames of heren?

Het valt op dat oorbellen vroeger vaker werden gedragen door mannen dan door vrouwen. Tijdens de Britse Renaissance bijvoorbeeld, toen deze sieraden werden geassocieerd met moedige mannen die gouden oorbellen droegen, soms met stenen en parels. Schippers droegen een gouden oorbel als levensverzekering. Mannen die kwamen te overlijden tijdens een lange boottocht konden zo een object van waarde nalaten aan vrouw en kinderen.

Voor de vrouwen

In de negentiende eeuw droegen zowel mannen als vrouwen in Japan oorbellen, tot de Japanse regering een verbod stelde op het dragen van deze sieraden voor mannen. In het midden van de twintigste eeuw ontstond de commerciële markt voor oorbellen voor meisjes en dames, er werden “prik feesten” georganiseerd waar de meisjes elkaar piercings gaven. In de film Grease met Olivia Newton-John komt een scène voor waarin haar karakter Sandy gaatjes krijgt van haar vriendinnen.

Vandaag oorbellen kopen

Nu mag bijna alles, je kunt oorbellen goedkoop online bestellen, je kunt veilig gaatjes laten maken, en meerdere oorbellen verspreid over je oren of andere delen van het lichaam is heel normaal. Bij Ikbensieraden.nl kun je goekoop oorbellen aanschaffen, kijk direct naar het complete assortiment.